Viden og vås på nettet

Kan du huske dengang der ikke var noget der hed internet? Jeg kan, og det var en noget anden verden vi levede i dengang, i hvert fald når det kom til måden vi delte ting med hinanden på. I dag virker det svært at forestille sig at man engang skulle have sine ting udgivet på papir, i en avis, et blad eller en bog, for at få muligheden for at komme ud til andre, med det man gerne ville. I dag er det noget nemmere, på internettet er der folk som blogger om alt ligefra den danske kendis anne gadegaard, som blogger om skønhed lige her, nye negle og anmelder produkter fra for eksempel stylebox by matas, sko og meget andet. Det er den slags korte præcise kommunikationer mellem folk med samme interesse som gør, at informationer og viden spreder sig hurtigere end nogensinde før. Og selvom det ikke er stylebox der får din båd til at sejle, kan du garanteret finde en blog med indhold der gør, uanset om du er til lystfiskeri, frimærker eller strikkeopskrifter.

Sorter i tingene

Noget som desværre er fulgt med den her udvikling er, at alle nu kan lægge alt muligt op efter forgodt befindende og egen holdning. Det skal man være god til at sortere i! I gamle dage, det vil sige da jeg var ung, var der et ordsprog der lød: ” man skal ikke tro på alt hvad man løser i avisen” i dag kunne man med god mening bytte avisen ud med internettet. For der er rigtig mange som skriver ting på deres blogs, der nok ikke helt ville holde i retten, eller som har den hensigt, at manipulere dig til at tro noget bestemt. Jeg tror ikke at der har været så mange konspirations teoretikere som der er nu, på noget tidligere tidspunkt i verdenshistorien. Du har garanteret også en ven på Facebook, som uploader de vildeste ting, har du ikke?

Man kan på den ene side tale om at der er opstået en informations revolution som minder om den der gik forud for opståelsen af den borgerlige offentlighed i 1700 – tallet. På den anden side kan man mene at der er så meget information, at ingen helt ved hvad der er rigtigt mere.