Det er det råd, som jeg giver min datter, når hun skal ud og cykle. Hun er generelt god til at huske sin cykelhjelm. Hun er ved at komme i den alder, hvor det er vigtigere at have en god hårdag end at have cykelhjelm på. Men indtil videre har hun ikke gjort oprør. Her til vinter skal vi på skiferie for første gang. Det vil sige, jeg har været afsted før, men for min datter er det første gang. Derfor har jeg bestemt, at hun skal have skihjelm på, når hun skal ned af pisterne. Hun har endda fået lov til at vælge, hvilken det skulle være. Vi har inde på skihjelm.com for at finde den rette. Jeg har også fået en.

Det gode eksempel

Da jeg, for mange år siden, tog på skiferie for første gang, var der ikke noget der hed skihjelm, med mindre man var under 5 år eller noget i den retning. Cykelhjelmen var heller ikke noget, som var almindelig brugt. Derfor brugte jeg hverken cykelhjelm eller skihjelm. Nu har jeg begge dele. Jeg skal nemlig også have skihjelm på – for det gode eksempels skyld. Jeg kan have lidt svært ved at sige, at hun skal have en hjelm på, og jeg ikke skal. Der vil formodentlig kun gå et par dage før hun overhaler mig på vej ned af bjerget. Hun plejer at være rigtig god til sådan nogle ting, som kræver smidighed, kropskontrol og lignende. Det er desværre ikke noget, som hun har arvet fra mig.

Pas på skallen