Goth kulturen

Du har garanteret set en ung mand eller kvinde, som var en kende blegere i huden end hvad normalt er, som var iklædt sort tøj og måske noget meget anderledes make up end hvad man er vandt til at se. Der er garanteret tale om en person, der har fundet sin identitet, i det der kaldes for “Goth” kulturen.

Goth nok 

Goth kulturen er en udløber af punk kulturen, der havde sin storhedsstid i 1980erne, også her i Danmark. Goth musik kan være rimelig forskelligartet, men som oftest er der tale om en form for rock, ofte punk inspireret og med dommedagsagtige eller i det hvert fald, melankolske tekster. Men mange goths hører også klassisk musik, så goth er ikke defineret ud fra en specifik musikgenre. Goth er også en tøjstil og man kan, på forskellige sider på nettet, læse om de forskellige underkategorier der er inden for kulturen. Man kan for eksempel være “fetish goth” hvor det at klæde sig ud, er en del af ens seksualitet. Man kan også være “vampire goth” hvor man bærer tøj i sort og rødt, som alle goths gør, men også har fået filet sine hjørnetænder spidse, så man ligner en vampyr også.

I det hele taget, uanset om der er tale om det ene eller det andet køn, kan folk der er en del af goth kulturen lide at klæde sig ud og bruger meget make up. Til forskel fra punk bevægelsen, hvor det usoignerede og ligeglade er normalen, er goth udseendet noget der skal arbejdes på. Ingen undergrund her! m2lashes for at fremhæve vipperne og timer foran spejlet, for at komme til at se rigtig goth ud.