Her på arbejdet hos matas har vi netop haft besøg af en spændende fitness træner, som kunne vise hvordan at man skulle lave et ordentlig squat og ligeledes fortælle omkring hvorfor at squat er så god en øvelse. Du kan desværre ikke købe foredrag med ham på matas.dk, men muligvis kan du søge efter oplevelsesgaver og se om du kan finde lignende oplæg andre steder.

Men han var en sjov, underholdende og god type ham træneren. Han startede blandt andet med at sige, at vi kalder en spade for en spade og siger derfor ordene lige ud. Alle ved hvad ordet ‘røv’ betyder og så vil det da være dumt ikke at bruge dette ord. Når du laver et squat, så skal din røv så langt bagud som muligt. Dette var nok den vigtigste sætning for foredraget.

For nogle kan dette måske være svært, men denne bevægelse kan du heldigvis træne. Prøv at finde en stol eller en bænk og stil dig et godt stykke foran denne. Øv dig nu i langsomt at sætte dig med yderkanten af din røv på stolen, bænken eller hvad det nu mætte være. Det kan godt være lidt svært i starten, men efter et par gange vil du allerede kunne mærke forbedring. Når du oplever forbedring, så kan du langsomt prøve at stille dig lidt længere væk fra stolen eller bænken og på denne måde træne din røv i at komme helt med bagover. Røven skal cirka ned i 90 grader.

Et godt foredrag

Han havde dog også fokus på andet end bagdelen og her kan nævnes ryggen, som også var et vigtigt fokus område.

Ryggen skal altid være ret

Det er meget simpelt: Din ryg skal være ret under hele øvelsen. Det vil sige at du skal passe på med at komme til at bukke din ryg forover. Hold i stedet svajet/strækket i ryggen under hele øvelsen! Hvis du har udfordringer med dette, så sagde han at det kunne være en god idé at prøve at ligge sig ned på alle fire og på den måde få en til at presse en på lænden, så man kan mærke svejet.